Gratis test bij GGD

Iedereen met klachten kan zich gratis laten testen bij de Gemeentelijke Gezondheidsdiensten (GGD). Dit kan op twee manieren:

a) U kunt zeven dagen per week van 8.00 tot 20.00 uur bellen naar het gratis nummer 0800-1202 om een ​​test aan te vragen. Dit telefoonnummer is alleen binnen Nederland bereikbaar. Vanuit het buitenland belt u +31 85 06 59 063. Houd uw burgerservicenummer (BSN) en adres bij de hand. De testlocatie kiest u samen met de GGD-medewerker uit. U ontvangt een bevestiging met het adres, tijdstip van de afspraak en meer details per e-mail of sms. U hoeft niet te betalen voor de test.

b) U kunt ook online een afspraak maken op coronatest.nl. Na enkele vragen kunt u een GGD-testlocatie kiezen en kunt u een afspraak maken. Iedereen vanaf 12 jaar en ouder kan online een afspraak maken. U heeft uw eigen DigiD (met DigiD app of sms-check), telefoonnummer en e-mailadres nodig. Selecteer de testlocatie uit een lijst. U ontvangt een bevestiging per e-mail of sms. U hoeft niet te betalen voor de test.

Iedereen die een bericht heeft ontvangen via de CoronaMelder-app kan ook een GGD-test krijgen. De procedure wordt gecommuniceerd via de app.

Let op: De Gemeentelijke Gezondheidsdiensten (GGD) geven geen reisverklaringen uit!

Laatste update:
09.11.2021, 19:57 CET

Informatie:
Meer informatie vindt u op de officiële websites van de autoriteiten/organisaties. klimeck consulting aanvaardt geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid van de informatie, voor afwijkingen in de programma-inhoud van de originele teksten, transmissiefouten in documenten en fouten in documenten gemaakt voor de website, evenals ongeautoriseerde wijzigingen aan de informatie op de server door derden en daaruit voortvloeiende schade. De inhoud van deze website is niet bedoeld om medisch of ander advies of instructies te geven met betrekking tot medische hulpmiddelen, medicijnen of specifieke therapieën. De informatie op deze website is geen alternatief voor advies van een arts of apotheker. Iedereen die hulp en / of advies nodig heeft over specifieke gezondheidsproblemen, mag alleen een arts raadplegen.